06 - 4990 6622 |
blueconsultancymeppel@gmail.com |

Cursus Klein Vaarbewijs 2

 

Cursusinformatie

De onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn hetzelfde als de onderwerpen in de cursus Klein Vaarbewijs 1.

 

De meeste Europese landen hebben met elkaar afgesproken (resolutie 40 UN/ECE/Sc 3) dat bezoekende watersporters voor zeil- en motorboten over een Internationaal Vaarbewijs (ICC) moeten beschikken. Vanaf 01-01-2004 wordt op basis van een Klein Vaarbewijs 2 een ICC voor binnen- en kustwateren afgegeven.

 

De wettelijke bepalingen, voor zover deze van belang zijn voor de veiligheid van de vaart op rivieren, kanalen en meren.

De bepalingen ter voorkoming van aanvaring op zee: het scheepvaartreglement Westerschelde, voor zover deze voorschriften van belang zijn voor de pleziervaart:
Navigatie - waaronder te verstaan - het begrip lezen en gebruiken van kaarten voor kust– en binnenwateren en de daarop betrekking hebbende publicaties.
Koers- en plaatsbepaling zoals kennis en gebruik van het magnetisch kompas, het herleiden van een koers, mede i.v.m. de invloed van wind en of stroom.
Het bepalen van de positie met behulp van vaste merktekens; de horizontale en verticale getij- beweging en het benutten daarvan voor de navigatie, meteorologie, de elementaire beginselen en het benutten van weerberichten ten behoeve van een veilige kaart.

 

Doelgroep

Watersporters die gaan varen op binnenwateren inclusief de ruime wateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Eems en Dollard, Ooster- en Westerschelde. Om de veiligheid van het schip en bemanning te verhogen is basiskennis van de navigatie op deze wateren een voorwaarde.

 

Voorwaarden voor deelname

Geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Cursusduur

Twee avonden of een hele zaterdag.

 

Aantal deelnemers

Minimaal 5 personen en maximaal 10 personen.

 

Meenemen

Geldig paspoort of ID kaart

 

Leslocatie

Meppel of Pesse.

In overleg op een andere locatie.

 

Startdata

Er gaan geen cursussen van start najaar 2020.

 

Examen

Het examen wordt afgenomen bij Vamex in Zwolle

 

Certificering

Na het succesvol afronden van het examen wordt het certificaat Klein Vaarbewijs 2 uitgereikt.

 

 

Bent u geïnteresseerd?
 

Aanmelding of meer informatie